Ville Hoikkalan blogi Ville Hoikkala esittää kysymyksiä ja lausuu mielipiteitä mitä ihmeellisimmistä asioista

Kaikki blogit puheenaiheesta KKO

Törkeä tuomioistuimen päätös yrittäjän työn arvosta

Milloin tuomioistuimille on annettu valta päättää yrittäjän työn arvosta ja palkan suuruudesta?

” Yrittäjän nostama ylisuuri palkka vei bisneksen konkurssiin ja toi ravintoloitsijalle ehdollisen vankeustuomion ja liiketoimintakiellon. Hovioikeus lyhensi tuomiota viidellä kuukaudella.

Kuukausipalkka oli noin 9 500 euroa, joka syyttäjän mukaan oli alan yleiseen palkkatasoon nähden kolminkertainen.”  Syyttäjä ja tuomari eivät tunne yrittäjän työtä virkamiehinä ollenkaan.

Korkeimman oikeuden tuomareiden järkyttävät sivutulojen määrät

Nyt on otsikoissa kansanedustajien ”sivutoimet” puhujina ja niistä saadut huomattavat palkkiot, siitä tuli tämän blogini aihe mieleen.

Huomattavasti vakavampi asia on Korkeimman oikeuden tuomareitten sivutulot, jotka ylittivät usealla virkatoimesta saadun palkan. Niin oli ainakin 90-luvulla, jolloin media nosti asian esille, mutta sen jälkeen on seurannut hiljaisuus. Onko tilanne sen jälkeen muuttunut vai media vaiennettu?

KKO - Jos kolhit toista autoa, pakeneminen paikalta kannattaa

 

 

Olipas erikoinen korkeimman oikeuden linjaus:

 

http://www.iltalehti.fi/autot/2014092618697537_au.shtml?utm_source=etblo...

 

Muistuipa mieleeni tapaus vuosien takaa. Olin myyntimiehenä matkalla myöhään pimeänä talvi-iltana ja alkoi ankara lumisade. Pikkukaupungin jyrkässä mäessä auto kaasuttaessa liukui sivuttain ja ovenkahva hipaisi pysäköityä autoa. Katu oli tyhjä, omistajaa ei kuulunut. Pysäköityyn autoon tuli tuskin huomattavasta hipaisusta pikkusormen kynnen kokoinen naarmu oveen.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä