Ville Hoikkalan blogi Ville Hoikkala esittää kysymyksiä ja lausuu mielipiteitä mitä ihmeellisimmistä asioista

Hillary Clinton

Kristityt maailman sorretuin kansanosa

Uudessa Seelannissa tapahtuneen moskeijaiskun jälkeen mm. Hillary Clinton ja Barack Obama lähettivät osanottonsa muslimiyhteisölle. Nyt kun Sri Lankassa murhataan kirkoittain kristittyjä, uhrit ovat heille vain "Easter worshippers." Vaikeaa olla kristitty nykypäivänä.

Clintoniin liittyvät skandaalit kuohuttavat Amerikassa – miksi YLE vaikenee?

Presidentinvaalin katkerasti hävinneen Hillary Clintonin kampanjaan liittyvät skandaalit kuohuttavat Yhdysvalloissa ja repivät demokraattipuoluetta. Suomessa valtionmedia kuitenkin vaikenee uusista paljastuksista.

Trumpin puhe pani maailmankirjat sekaisin

# Perjantaipäivän 20.1.2017 ilman muuta suurin uutistapahtuma oli presidentinvaihdos Atlantin takana Washingtonin kaupungissa. Harvoin on muutos ollut niin dramaattinen kuin tällä kertaa. Yhdysvaltain ensimmäinen tummaihoinen valtionpäämies, nuorekas, sivistynyt ja sympaattinen Barack Obama luovutti maailman mahtavimman maan vallan kammarit rikkaalle, äksylle ja arvaamattomalle ukolle Donald Trumpille.

Donald J. Trumpin virkaanastujaiset ja historiallinen seremonia

Useiden viikkojen ajan Washingtonissa on ollut valmistelut käynnissä tammikuun virkaanastujaisia varten. Suurin hyörinä on keskittynyt kongressikukkulalle, jossa tammikuun 20. päivänä klo 12.00 itärannikon aikaa Donald John Trump vannoo virkavalansa Yhdysvaltain 45. presidenttinä. Kokemusta amerikkalaisilla kuitenkin riittää, sillä onhan tämä jo 58. kerta kun virkaanastujaiset järjestetään.

Yhdysvallat on nyt julkaissut virallisen raportin Venäjän vaalihakkeroinnista

Yhdysvaltain tiedusteluviranomaiset (The Office of the Director of National Intelligence, DNI ja ODNI) julkaisivat eilen 6.1.2017 julkisen raporttiosuuden Venäjän pyrkimyksiä vaikuttaa viime marraskuussa pidettyjen presidentinvaalien lopputulokseen mm. murtautumalla demokraattisen puolueen tietojärjestelmiin.

Valitsijamiehet sinetöivät Trumpin vaalivoiton.

Eilen oli Yhdysvaltain politiikassa vilkas päivä. Ympäri maata 538 valitsijamiestä kokoontuivat antamaan äänensä kansakunnan 58. presidentinvaaleissa. Osavaltioiden mukaisesti jaetut valitsijamiesryhmät kunnioittavat osavaltioidensa asukkaiden tahtoa eivätkä koko kansakunnan antamaa valtuutusta marraskuun 8. päivän vaaleissa. Aamuyöstä Suomen aikaan päättyneet tilaisuudet eivät juuri muuttaneet valitsijamiesten jakaumaa vaalipäivästä.  

Trumpin voiton etukäteen tiennyt Michael Moore ennustaa: Trump luopuu

Trumpin voiton etukäteen tiennyt Michael Moore ennustaa: Trump luopuu

*

Palaan vanhaan asiaan, joka on tuore.

Muistatko, kuka – yhtenä harvoista varteenotettavista – ennusti jo keväällä, että D.J. Trump tulee etenemään republikaanisen puolueen presidenttiehdokkaaksi?  Muistatko, miten sama tyyppi, ennusti jo kesällä, että marraskuun presidentinvaalit tulee voittamaan D.J. Trump? Tämä etevä ennakoija oli monitoimimies Michael Moore, mies, jonka peukalo on Amerikan pulssilla.

USA tarvitsee muurin Meksikon, Kanada USA:n rajalle?

# Yhdysvaltain presidentiksi valittu Donald Trump on luvannut rakentaa muurin Meksikon rajalle. Siihen onkin perusteita, jotta tuon rajan yli tapahtuva rikollismafioiden huumekauppabisnes saataisiin kuriin.

Miksi self made president voitti, ja miksi Hillary Clinton ei voittanut?

*

Miksi Yhdysvallat valitsi Self-Made Presidentin 2016?

..eli toisin sanoen: Miksi Hillary Clinton ei voittanut?

*

Yhdysvallat valitsi maan 45. presidentiksi oudon tyypin, suorastaan kummajaisen, mutta valinnan takana olivat ”suuremmat voimat”, nyt vain oli taas aika valita omanlaisensa pärjääjä päämieheksi.  Tällä valinnalla on historialliset juurensa.

*

Outojainen

USA:n politiikka kaipaa sukupolvenvaihdosta

 

Vierailimme ulkoasianvaliokunnan kanssa Yhdysvalloissa 6.-13.11.2016 eli vaaliviikolla. Presidentinvaalien tuloslaskentaa seurasimme Suomen suurlähettilään luona. Noin kello 21 tilanne alkoi kääntyä Trumpin voitoksi. Tunnelma Yhdysvalloissa oli kahtiajakaantunut riippuen kumman leirejä seurasi, Trumpin vai Clintonin.

Havaintoni USA:n vaalijärjestelmästä olivat seuraavanlaisia: systeemi on hyvin monimutkainen ja kaukana suorasta demokratiasta. Valitsijamiesjärjestelmän vuoksi enemmän ääniä saanut ehdokas voi hävitä vaalit.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä