Ville Hoikkalan blogi Ville Hoikkala esittää kysymyksiä ja lausuu mielipiteitä mitä ihmeellisimmistä asioista

Kaikki blogit puheenaiheesta Asevoimat

Ei vaiskaan, ei se niin mennyt

Viimeviikkoinen presidenttien tapaaminen on aiheuttanut selittelyä puolin ja toisin. Viimeksi Venäjän puolustusministeri pisti Suomen ja Ruotsin ruotuun mahdollisen NATO hakemuksen osalta. Yhdysvaltain ulkoministeri taas on näyttänyt maailmalle Yhdysvaltain johtavan maailman politiikkaa kaikilta osin. Presidenttien sopuisan tapaamisen taustalta paljastuivat erimielisyydet, joista ei ole sovittu. Ja uutta tapaamista presidenttien välillä ei ole suunnitteilla kuin vasta joskus ensi vuonna, kun noitavainot Putinin sekaantumisesta Yhdysvaltain presidentinvaaleihin on saatu loppumaan.

Ylipäällikkyyttä tämäkin

Venäjän nykyinen johto ei tunnetusti voi sietää Yhdysvaltojen asemaa maailman johtavana suurvaltana. Siksi se tekee jatkuvasti kaikkensa USA:n vaikutusvallan heikentämiseksi. Venäjä pitää jatkuvassa laukaisuvalmiudessa tuhansia Yhdysvaltoihin suunnattuja ydinkärkiä, ja se kuluttaa valtavasti resursseja uudenlaisten massatuhoaseiden kehittämiseen. Venäjä uhkaa ydinaseillaan USA:n ohella kaikkia muita maita, jotka harkitsevat asettumista sen sotilaallisten laajentumispyrkimysten tielle.

Asevelvollisen näkökulma - Asevelvollisuus takaa Suomen ulkoisen turvallisuuden?

Suomen armeijan reservi on Suomen pienestä koosta huolimatta määrällisesti Euroopan kärkipäässä. Pitäisikö sen olla jatkossakin? Jos nyt ei Suomelle olekaan uhkia niin onko niitä mahdollisesti tulevaisuudessa?

Liittoutumat

Kannattaako liitoutua Ruotsin kanssa, valtion jonka puolustusvoimat ovat Afganistanissa ja jossain Keskiafrikan tasavalloissa rauhaa luomassa.. ?

Ei perkele.  Ei kannata.  Siellähän on suomalaisetkin puolustusvoimamme maatamme puolustamassa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä