Ville Hoikkalan blogi Ville Hoikkala esittää kysymyksiä ja lausuu mielipiteitä mitä ihmeellisimmistä asioista

Valtuustotunnelmia vuoden vaihteessa

Tunnelmia vuoden vaihteessa

 

Valtuustokauden ensimmäinen vuosi on nyt takana. Varsinkin syksy on ollut yt-neuvottelujen ja kiinteistöverokysymysten ympärillä vauhdikas. Uuteen luottamustehtävään konsernijaoston varapuheenjohtajana olen pikkuhiljaa pääsemässä sisään.

 

Lokakuussa 2013 keravalaiset kokivat aikamoisen yllätyksen, kun kaupunginhallitukselle esitettiin että kaupunginjohtaja saisi poikkeuksellisen laajat valtuudet toteuttaa henkilöstön muutosturvaa. Esitys hyväksyttiin kaupunginhallituksessa äänin 5-5 puheenjohtajan äänen ratkaistessa asian. Esitystä vastustaneille SDP:n, Vasemmistoliiton ja Perussuomalaisten ryhmille oli luvassa uusi yllätys, kun saimme käsiimme kutsun yhteistoimintaneuvotteluun. Siinä esitettiin yli 150 henkilön vähentämistä kaupungin palveluksesta ja irtisanomisten käyttöönottoa.

 

Seurasi kahden kuukauden tiivis poliittisten neuvotteluiden kausi. Neuvotteluja vauhditettiin niin, että pyysin oikaisupyyntöä ja kantelua käyttäen kaupunginhallitusta arvioimaan uudestaan kaupunginjohtajan laajojen toimivaltuuksien sekä yhteistoimintaneuvottelujen kutsukirjeen sisällön laillisuuden. Lopulta yt-ratkaisusta tuli maltillinen. Ketään ei irtisanota eikä lomauteta, ja säästöjä etsitään jättämällä osa vapautuvista viroista täyttämättä ja tinkimällä lounasseteleistä ja muista henkilöstöeduista.

 

Keravan yt-draama on kunnallispolitiikassa poikkeuksellinen. On harvinaista, että näin laajoja muutoksia kaupungin talouteen ja toimintaan esitellään kaupunginhallitukselle kolmen päivän varoitusajalla, ja ne hyväksytään tasaäänin ilman mitään pyrkimystä kompromisseihin. Ei ole tavallista sekään, että neuvottelupöytään päästään vain tekemällä oikaisupyyntö ja kantelu.

 

Keravan poliittinen kulttuuri tarvitsee nyt malttia, toisten kunnioittamista ja monitasoista keskustelua. Säikäyttelyillä ja yllätyshyökkäyksillä ei yhteiskuntaa rakenneta. Vaikka demarien, perussuomalaisten ja vasemmistoliiton ”punakone” sai torjuntavoiton, ei meillä ole varaa paukutella henkseleitä. Taloudellinen tilanne on arvaamaton, ja kunnan palveluiden tärkeysjärjestyksestä sekä taloudenpidon periaatteista on voitava puhua avoimesti ja ennakkoluulottomasti.  Uudessa tehtävässäni Keravan Demarien puheenjohtajana aion parhaani mukaan luoda tilaa rauhalliselle eri vaihtoehtojen punnitsemiselle.

 

 

Konsernijaosto on osoittautunut merkilliseksi paikaksi. Tehtävämme on antaa kaupunginhallitukselle lausuntoja ja esityksiä niistä yhtiöistä ja kuntayhtymien, joiden osakkaana Kerava on sekä Keravan konserniohjauksesta yleisemminkin. Eri yhtiöiden johtajat ovat käyneet esittelemässä meille toimintaa ja tuloksia. Konsernijaoston hyvä puoli on rauhallinen ja keskusteleva ote asioihin. Haasteellista on taas saada kriittisiä näkökohtia yhtiöiden toimintaan. Yhtiöiden ja kuntayhtymien toimialat vaihtelevat laidasta laitaan. On energiayhtiö, vesi- ja viemärilaitos, pelastuslaitos, vuokra-asuntoyhtiö, erilaisia sosiaalisektorin kuntayhtymiä ja ympäristönsuojelun toimijoita. Ensimmäisenä vuonna olen oivaltanut jaostossa pelin hengen. Siitä on hyvä jatkaa. Vaikka konsernijaosto ei olekaan yleensä poliittisen kamppailun keskiössä, se on hyvä näköalapaikka moniin elämänalueisiin.

 

 

Valtuustokauden alkulämmittely on nyt takana. Kolmen vuoden aikana voi tapahtua mitä tahansa. Taloussuhdanteiden heittelyihin on varauduttava, mutta silti on löydettävä keinot turvata hyvä lapsuus, laadukas terveydenhuolto ja turvallinen vanhuus.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän erkkihavansi kuva
Erkki Havansi

Valitettavasti Keravan konsernijaoston varapuheenjohtaja Hoikkala joutui laillisen työesteen takia olemaan poissa konsernijaoston viimeisestä kokouksesta 11.12.2013. Hän olisi varmasti ollut hämmästynyt ja hämmentynyt jaoston enemmistön erikoislaatuisesta tavasta nimenomaan välttää käsittelemästä erään konserniyhteisön akuuttia ongelmatilannetta, jota selostaakseen asianomaisen yhteisön johtaja oli tullut paikalle - johtajaa ei edes päästetty kokoushuoneeseen! No, voihan sitä näinkin "hankkia tietoja" konserniyhteisön ajankohtaisista asioista ...

Toimituksen poiminnat